Slovenia – Romania

Slovenia si Romania disputa astazi de la ora 21:45 un meci amical inaintea inceperii preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014.

Slovenii au numai doua victorii in ultimele zece meciuri, (1-0 cu Serbia pe teren propriu si 0-2 in deplasare cu Insulele Feroe). In ultimele trei meciuri amicale selectionata Sloveniei au inregistrat doua egaluri si o infrangere (2-3 pe teren propriu in fata Statelor Unite). Partida cu Romania va fi cea de-a treia partida amicala din acest an.

De partea cealalta Romania a bifat cinci meciuri amicale in acest an iar elevii lui Victor Piturca au castigat trei iar in alte doua meciuri au remizat cu Austria in deplasare si Uruguay pe teren propriu. Ultima infrangere a Romaniei a fost in 2011 cand au pierdut in fata Belgiei cu 2-1.

Cele doua echipe s-au mai intalnit de sase ori in istorie, de doua ori in preliminariile pentru Euro 2008, de doua ori in meciuri amicale si de doua ori in play-off-ul pentru calificare la Campionatul Mondial din 2002. Bilantul este favorabil Romaniei care a castigat trei meciuri, un meci a castigat Slovenia iar alte doua meciuri s-au terminat la egalitate.

Pronostic: Peste 1,5 goluri

Cota: 1.40

Agentie: Bet365